ГроупМе је погодан алат који вам помаже да организујете веће групе људи. За разлику од других апликација за размену текстуалних порука које се фокусирају на индивидуалне разговоре.

Уместо тога, углавном се фокусира на групне разговоре. Због тога је интерфејс мало другачији, а неке функције могу бити помало збуњујуће или непостојеће.
На пример, ако желите да знате ко је прочитао вашу поруку ГроупМе, можда ћете бити изненађени. Постоји ситуација када то функционише, али чешће ћете се безнадежно тражити обавештење.
како онемогућити коментаре на иоутубе видео
Када можете видети обавештење о читању
Постоји само један сигуран начин да се уверите да је неко прочитао вашу ГроупМе поруку. То је само ако користите директну поруку.
Када упутите директну поруку кориснику ГроупМе, испод ње ћете приметити мало Сент упозорење. То значи да је ваша порука послата примаоцу, али још увек није отворена.
Када други корисник отвори поруку и прочита је, у доњем упозорењу ће бити наведено Прочитај. На овај начин ћете знати да је прималац отворио вашу поруку.
Све у свему, нема велике разлике између ГроупМе и других апликација за размену тренутних порука. Свака има свој начин да вас обавести да је ваша порука прочитана или виђена.
Шта је са ГроупМе Гроуп Цхат-овима?
Нажалост, не можете знати ко је прочитао вашу поруку у групном ћаскању ГроупМе.
Алат неће вас обавестити који члан групе је видео поруку. То је мана у поређењу са другим сличним апликацијама за размену тренутних порука попут Мессенгер-а. Те апликације вас обавештавају након што сваки појединац добије поруку.
Не постоји ни изведив начин да се ово поправи. Дакле, ако желите да знате да ли је одређени члан групе добио поруку, уместо тога покушајте да пошаљете директну поруку.
Како послати директну поруку на ГроупМе?
Директна порука је приватни разговор између вас и другог корисника ГроупМе-а. Можете га користити да бисте сазнали да ли је тај одређени корисник добио и прочитао вашу поруку.
Будући да ГроупМе боље функционише за већи број корисника, један на један разговори се враћају на други план. Због тога му није лако приступити.
Али ево шта треба да урадите.
- Отворите почетни екран апликације ГроупМе.
- Додирните икону Мени (три водоравне линије) у горњем левом углу апликације.

- Изаберите мени Контакти да бисте отворили листу контаката.

- Пронађите корисника којем желите да пошаљете поруку.
- Унесите тело поруке.
- Изаберите Пошаљи.
Постоји и начин да упутите директну поруку кориснику ако делите групу.
- Отворите групу са жељеним корисником на почетном екрану ГроупМе.
- Додирните дугме Чланови.
- Пронађите особу којој желите да пошаљете поруку.
- Додирните његову слику профила (аватар).
- У падајућем менију изаберите Директна порука.
То ће вас преусмерити на засебан разговор са овим корисником. Такође имајте на уму да не можете СМС-овима слати СМС поруке путем директне поруке.
Можете ли избрисати поруке пре него што их други виде?
ГроупМе вам омогућава да сакријете поруке са уређаја, али не можете да их избришете за све. Дакле, ако сте послали нешто што не бисте смели, нема начина да то уклоните. И други корисници ће то видети.
Ако желите да сакријете те поруке или разговоре са уређаја, следите ове кораке:
- Изаберите разговор који желите да сакријете са почетног екрана ГроупМе.
- Потражите поруку коју желите да сакријете.
- Дуго притисните ту поруку да бисте приступили менију (или кликните десним тастером миша ако користите рачунар).
- Додирните Сакриј поруку.
Ако сакријете последњу поруку коју сте послали, нећете моћи да видите да ли ју је видео други корисник.
Али пошто све поруке остају у бази података, можете одабрати да их откријете.
- Додирните аватар појединачног корисника.
- Изаберите Подешавања.
- Додирните Откриј поруке.
На њему ће се приказати све поруке из разговора које сте претходно сакрили.
Често постављана питања
Како да искључим потврде о читању на ГроупМе?
Ако не желите да други корисник зна о вашим интеракцијама са њиховим порукама, можете искључити потврде о читању за ГроупМе ДМ-ове. У горњем левом углу додирните три водоравне линије. Одатле додирните „Подешавања.“ На крају, дођите до опције за читање рачуна и искључите је.
Ово је такође објашњење када не можете да видите признанице друге особе када сте им послали ДМ. Ако је кориснику онемогућена ова опција, нећете моћи да видите његове признанице.
Не видим потврде о читању друге особе. Да ли су ме блокирали?
Нажалост, не постоји начин да будемо сигурни да ли вас је други корисник блокирао. Ако не видите потврду о читању, али други корисник одговори на вашу поруку, тада можете бити сигурни да нисте блокирани, други корисник је искључио ту функцију.
Међутим, ако друга особа не одговори, заиста нема начина да то кажете на један или други начин. То је зато што када вас корисник блокира, и даље можете да видите његове поруке у групама. Неки корисници су изјавили да када покушају да пошаљу поруку контакту који их је блокирао, порука нестаје након неколико минута. Али, ово нисмо успели да поновимо у мају 2021. године.
како да слика буде мање пикселирана
Обратите пажњу на своје поруке
Све у свему, ГроупМе је одличан алат за организовање већих група, али приметан је недостатак одређених функција.
Недостатак опције Сеен за групне разговоре може одбити многе кориснике. Ако сте један од оних који више воле да знају статус поруке, можда ћете желети да пређете на другу апликацију.
Шта мислите о функцијама ГроупМе? Да ли је недостатак опције Виђено добро или лоше? Поделите своје мишљење у одељку за коментаре испод.









