Иако је прилично строг према садржају и политикама комуникације, ТикТок није имун на злоупотребе. У ствари, покренуте су неке кривичне пријаве због злостављања малолетних корисника. А жалосна чињеница је да ће увек постојати криминални умови који покушавају да искористе иначе забавну и добронамерну друштвену мрежу.

Чак и малтретирање на мрежи може бити исцрпљујуће, иако у њему обично нема ничега кривичног. Дакле, не бисте требали двапут размишљати о блокирању и пријављивању корисника који вам сметају. Наставите да читате како бисте сазнали како то учинити.
Блокирање људи на ТикТок-у
Блокирање или пријављивање корисника на ТикТок-у нема пуно - акције су приближно исте као код већине других платформи друштвених мрежа. Ипак, исплати се пажљиво погледати потребне кораке.
Корак 1
Покрените апликацију и пронађите особу коју желите да блокирате. Сјајна ствар је што вам није потребно да следите особу да бисте покренули блокаду.
Када видите пост те особе, тапните на њено корисничко име и изаберите три хоризонталне тачке у горњем десном углу екрана.
како пронаћи блокиране бројеве на ипхонеу
Корак 2
Чим то учините, појављује се искачући прозор са више радњи. Додирните дугме Блокирај испод различитих опција дељења и спремни сте.
Такође можете овде пријавити корисника. Додирните дугме Пријави, и ТикТок ће вас одвести до прозора Молимо изаберите разлог. Пре слања треба да означите неколико поља, али менији су интуитивни и једноставни за употребу, па вам не би требало више од минута да пријавите некога.
Важне напомене
ТикТок вас обавештава да је извештај послат путем малог обавештења. Међутим, и даље је нејасно да ли ћете добити повратне информације након што платформа обради ваш захтев. На пример, нешто попут е-поште у којој се каже да је особи која се лажно представља вас забрањен приступ платформи. Ако имате било каквог искуства са овим, слободно га поделите у одељку за коментаре испод.
С друге стране, корисник се одмах блокира, а садржај из профила нестаје. Платформа бележи ваша подешавања и у фиду нећете видети постове тог корисника. Поред тога, постоји опција за управљање вашим блоковима.
Како управљати блокираним корисницима на ТикТок-у
Да бисте видели кориснике које сте блокирали и можда опозвали радњу, додирните икону „Ја“ у доњем десном углу екрана. Затим притисните три водоравне тачке за приступ менију „Још“.
Изаберите Приватност и сигурност на картици Рачун и превуците до краја у следећем прозору. Додирните Своју листу блокираних на дну странице и додирните дугме Деблокирај ако особа више не заслужује да буде тамо.
Имајући ово на уму, прозор „Приватност и сигурност“ има више од пуке листе блокираних корисника. Проверите како да заштитите свој профил од говора мржње, насилника на мрежи и дигиталних криминалаца.
Подешавање ТикТок сигурносних карактеристика
Вреди напоменути да су опције сигурности и менији испод прозора Приватност и сигурност. Пошто већ знате како да стигнете тамо, нећемо поновити кораке.
У сваком случају, постоји седам различитих опција за филтрирање садржаја који добијете, а други могу да га виде. Прво, постоји мени који ограничава коментаре на ваше постове и спречава друге да се удвоје са вама. Обе функције су подразумевано подешене на Сви, иако сте их поставили на Пријатељи или их потпуно онемогућили.
Исто се односи и на ТикТок реакције, али цоол ствар је што можете ограничити кориснике којима је дозвољено да вас шаљу само пријатељима. Апликација би требала бити постављена тако од самог почетка, а такође можете и потпуно искључити поруке.
Постоје опције да обавестите друге који вам се свиђају видео снимцима, подесите филтере за коментаре и омогућите преузимање ваших видео записа. Увредљиви и нежељени коментари се аутоматски филтрирају, иако постоји дугме за онемогућавање функције. Такође можете филтрирати коментаре на основу одређених кључних речи.
како видети фпс у апек легендама
Обе ове функције су врло корисне за ТикТок налог вашег детета и ако користите платформу за маркетинг и промоцију.
Остале ствари које можете пријавити
Безбедносне функције са пута; требало би да знате да постоји и опција да блокирате или пријавите појединачне коментаре, видео записе, као и поруке ћаскања.
Да бисте пријавили коментар, додирните поље за ћаскање са десне стране у прозору за преглед видео записа. Превуците коментаре и додирните и задржите онај који желите да пријавите. Када се појави искачући прозор, притиснете Репорт и објасните разлоге. Ако желите да пријавите сам видео, додирните икону стрелице у доњем десном углу екрана и одаберите Пријави.
Пријављивање појединачних порука ћаскања слично је блокирању / пријављивању корисника. Када уђете у ћаскање, притисните три водоравне тачке и одаберите Пријави или Блокирај. А ако је корисник заиста безобразан, не устручавајте се да урадите и једно и друго.
Често постављана питања
Да ли ће ТикТок обавестити корисника ако их блокирам?
Не. ТикТок не даје обавештења или индикаторе другој особи да сте је блокирали. Видеће само да вам више не могу слати поруке и не могу више гледати ваш садржај.
Међутим, ако одлучите да корисника деблокирате касније, мораћете поново да додирнете дугме „Прати“ на његовом профилу да бисте послали захтев за праћење. Ово је прилично добар показатељ да нешто није у реду и можда бисте желели да будете спремни да одговорите на питања.
Завршни блок ТикТок
Без сумње, социјалне мреже попут ТикТок-а су ту да остану и увек ће бити људи који ће тражити начине да их злоупотребе. Стога је неопходно бити паметан у коришћењу платформе и трудити се да ствари буду што приватније и забавније.
Ко вам смета на ТикТок-у? Јесте ли их већ блокирали? Поделите своје искуство са остатком заједнице ТецхЈункие у одељку за коментаре испод.







